Ny softgriper fra Piab

Ny softgriper fra Piab

Gripeverktøy med følsomhet

Piab presenterer et nytt myk-gripe verktøy piSOFTGRIP®, utviklet med hensyn til automatisering i næringsmiddelindustrien. Den vakuumbaserte griperen har et svært mykt grep som er spesielt godt egnet for skjøre og lette gjenstander med uregelmessig form.

piSOFTGRIP® fåes med to eller tre gripefingre og en vakuumenhet, alt laget i ett stykke, noe som gir en enkel og robust griper. Siden gripekraften er vakuumstyrt, kan den enkelt justeres og styres med vakuumnivået.

piSOFTGRIP® er produsert av sporbart silikon godkjent for direkte kontakt med mat (i henhold til direktivene FDA 21 CFR og EU 1935/2004) og er de første griperne i sitt slag. Med den matkompatible silikongriperen kan bedrifter i næringsmiddelindustrien øke automatiseringsgraden for dekke håndteringen av enda flere produkter. Skjøre matvarer kan håndteres uten risiko for å bli ødelagt og for eksempel knust. Nedvaskbare koblinger samt forseglet vakuumhulrom gjør dem enkle å rengjøre og holde i orden i krevende miljøer.

Den myke griperen er like enkel å kontrollere og installere som en sugekopp. Den kan brukes uten problemer i flerfunksjonsprogrammer ved å montere flere piSOFTGRIP på rad eller annet mønster for plukkingen som skal utføres. Brukes med de samme festene som piabs piGRIP® sugekopper.

Se øvrige vakuumprodukter fra Piab